воскресенье, 3 мая 2020 г.


04 травня



 Доброго ранку, любі дітки!
Завдання на сьогодні:
 Українська мова
Напиши контрольне списування .  Надішли  для перевірки у Viber!

На новій сторінці свого зошита запиши:

Четверте травня
Контрольне списування
Будь уважним!

(В)літку значно збільшує(ть, т)ся загроза пожеж у лісі, полі, на луках. Тому (не)дозволяється (роз, рос)палювати багаття в лісі, коли стоїть суха, спекотна погода.
Тим, хто збирається розкладати вогнище, слід дотримуватись певних правил. Місце для нього треба обирати не ближче п’ятдесяти метрів від хвойних д…рев. Щоб вогонь не розповсюджувався, місцевість (до)вкола треба (роз, рос)чистити від сухої трави, гілок і обкопати або посипати піском.
Згасле вогнище заливає(ть, т)ся водою або засипається з…млею чи піском. Щоразу перед тим як покинути місце відпочинку, слід уважно перевірити, чи (не)залишились тліючі жаринки. Здебільшого саме вони стають причиною пожежі.


 Літературне читання
1.      Познайомся з оповіданням Василя Чухліба « Сопілкарик із джмелиного оркестру» Посібник: «Читаємо із задоволенням щодня» с.109 – 112.Перед читанням твору ознайомся з віографічною довідкою письменника.

Один із відомих українських письменників, Юрій Збанацький, про Василя Чухліба писав::
 «В українського письменника Василя Чухліба - свій стиль і своє бачення світу. Він володіє рідкісним даром писати коротко, а показувати багато, уміє розповісти цікаво і хвилююче (навіть - поетично) про речі, що на перший погляд - звичайні та буденні. У своїх оповіданнях йдеться про будні і свята, про допитливих і непосидючих дітлахів, які живуть у прекрасному світі на березі голубоокої Десни. Поруч з дітьми — дорослі, а також звірята, птахи, квіти — герої казок. Десна їх усіх об'єднує — і дітей, і дорослих, і мешканців лісу, гаю і лугу, всіх радує і напуває своєю солодкою водою...»

      Дитячі роки Василя Чухліба пройшли в сусідньому придеснянському селі Соколівка, куди переїхали його батьки після війни: тут закінчив семирічку, а десятий клас — у місті Острі. У школі проявився його літературний талант — і районна газета «Правда Остерщини» опублікувала його перший вірш, коли він був ще старшикласником; закінчивши школу, молодого Василя запросили на роботу до редакції тієї ж газети. Опісля він вступив на мовно-літературний факультет Київського державного педагогічного інституту ім. О. Горького (нині — Національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова) і в 1966 отримав диплом про вищу освіту мовно-літературного факультету КДПІ: деякий час учителював та працював журналістом у м. Добропіллі на Донеччині, а потім разом з сім'єю переїхав до м. Українка Обухівського району на Київщині.
Автор багатьох цікавих книжок для дітей, загальний наклад яких перевищив 1 мільйон 250 тисяч примірників: «Хто встає раніше» (1976), «Безкозирка» (1979), «Тарасикова знахідка» (1980), «Чи далеко до осені» (1981), «Пісня тоненької очеретини» (1983), «Пілотка ліщинових горіхів» (1984), «Жарини на снігу» (1985), «Лелеки над татовим полем» (1987), «Олень на тому березі» (1987), «Сопілкарик з джмелиного оркестру» (1989), «Куди летить рибалочка» (1991), «Колискова для ведмедів» (1995), «Павучок із бабиного літа» (2004), «Братики Кіндратики» (2006).
        Творчість Василя Чухліба відзначено літературними преміями ім.
Наталі Забіли та ім. Лесі Українки (1996). Окремі твори письменника видавалися за кордоном, де перекладалися англійською, азербайджанською, білоруською, казахською, литовською, російською, словенською мовами: багато його оповідань і казок увійшли до вітчизняних підручників і читанок для молодших класів.
         Помер після важкої хвороби 20 листопада 1997 року та похований на батьківщині, в с. Соколівка.
2.      Зроби письмові завдання на даних сторінках.
3.      Надішли  для перевірки у Viber!


 Математика
Тема. Ділення багатоцифрових чисел.
1.     Подивись відео.

2.     Виконай завдання № 895,896(усно)
3.     Самостійно розв’жи задачу № 900( спочатку дізнайся скільки всього купили рулонів шпалер для кімнат, потім скільки метрів шпалер в одному рулоні. Знаючи скільки метрів шпалер в одному рулоні, дай відповідь на запитання задачі.901.
4.     Обчисли приклади № 901 у стовпчик.(завтра самоперевірка)

Я у світі
Тема. Земля- наш спільний дім.
     Автори підручника « Я у світі 4 клас»-
    М.В. Беденко,С.Г.Заброцька, І.Р.Дунець.
А як ви розумієте слово спільний? Спільний — це такий, який належить багатьом, усім, стосується всіх.. І ось погляньте на карту світу — це карта нашої планети Земля.
У кожному її куточку живуть родини, батьки і діти, бабусі і дідусі у своїх власних будинках або в багатоповерхівках, у селі чи в місті, але всі ми живемо на одній планеті — планеті Земля, яка і є для всіх нас спільним домом. Отже, Земля — спільний дім для всіх людей.

1.     Прочитай статтю у підручнику на с. 138-141. 
2.     Навколишній світ – прекрасний! Ліси і степи,озера і річки,гори і моря,рослинний і тваринний світ-окраса рідного краю! Людина- це частина природи. І саме природі ми зобов’язані своїм існуванням,своєю досконалістю,своєю могутністю.
3.     Бережи природу!
4.     Подивись відео.



Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Доброго ранку, любі дітки! Доброго ранку Вашим рідним!   Українська мова Тема.   Удосконалюємо навички письма. Спиши текст у зо...